Thursday, 3 October 2019

HALF A RUPEE WORTH

0 comments

                                   HALF A RUPEE WORTH




(Very Short Q/A)


1. Subbiah had ………….children.

Ans:- Five


2. Subbiah was a ……………….

Ans:- Rice merchant



3. Rice was in his ……………..

Ans:- blood


4. Beside selling rice, what else did Subbiah do to earn more?

Ans:- Lend money at high rate of interest.


5. ………………..fell over Subbiah and he died.

Ans:- Bags of rice
6. Where did Subbiah go to get the rice?

Ans:-His secret godown.


7. Where was Subbiah’s godown situated?

Ans:- In a back street


8. Subbiah went to his ………………. godown to get the rice.

Ans:- secret


9. How much rice did Subbiah agree to sell the man?

Ans:- Half a seer.


10. For how much did Subbiah agree to sell the rice?

Ans:- Half a rupee


11. ‘Rice was in his blood’ means:

Ans:- He knew all about riceand rice business.






(20-30 words)

1. How did Subbiah manage to get rice during the drought?

Ans:- During the drought, Subbiah would go from village to village to collect rice. In this way he managed to get the rice.


2. Besides selling rice, what else did Subbiah do to earn money?

Ans:- Besides selling rice, Subbiah lent money at a very high rate of interest and earned a lot of money.


3. How much rice did Subbiah agree to sell the man and how much?
Ans:- Subbiah agreed to sell the man half a seer of rice for half a rupee.


4. Where did Subbiah go to get the rice?
Ans:- Subbiah went to his secret godown to get the rice. This godown was situated in a back street.


5. How did Subbiah die?

Ans:- While taking out rice, bags of rice fell over Subbiah. As a result of this he died.