Thursday, 3 October 2019

BED NO 29

0 comments

BED NO 29




(Very Short Q/A)


1. The narrator met with an accident and lost his …………. .

Ans:- eyesight


2. The name of narrator’s wardmate was ……………….. .

Ans:- Naeem


3. Who gave money to the narrator to buy his paintings?

Ans:- Naeem



4. On which cloth did the narrator do his paintings?

Ans:- canvas


5. How many paintings had Naeem painted?

Ans:- Four



6. How did the narrator lose his eyesight?

Ans:- In an accident



7. The author was a ……………….before he lost his eyesight.

Ans:- painter



8. Who consoled the author to start painting again?

Ans:- Naeem



9. Where was Naeem when the author lost his eyesight?

Ans:- He had left the hospital.







(20-30 words)



1. How did the author lose his eyesight?

Ans:- He lost his eyesight in an accident.




2. What did the author do before he lost his eyesight?

Ans:- He used to paint pictures before he lost his eyesight.




3. Who did the author meet in the hospital ward? Why was he there?

Ans:- The author met Naeem in the hospital ward. He was also there for the operation of his eyes.



4. Where was Naeem when the author regained his eyesight?

Ans:- Naeem had left the hospital when the author regained his eyesight.




5. Why could Naeem not get his treatment done?


Ans:- Naeem had no money left for his third operation. So he could not get his treatment done.