Monday, 30 September 2019

HOW MUCH LAND DOES A MAN NEED

1 comments

HOW MUCH LAND DOES A MAN NEED



(Very Short Q/A)


1. What did the two women discuss?
Ans:- The town life and the village life.


2. Who praised the town life?
Ans:- The elder sister


3. The …………………….praised the country/village life.
Ans:- younger sister


4. The ………………decided to give Pakhom enough land?
Ans:- Devil


5. Who were Bashkirs?
Ans:- Landlord.


6. For how much money did the chief agree to sell land to Pakhom?
Ans:- 1000 roubles


7. How much land did Pakhom actually need in the end?
Ans:-6 feet



(20-30 words)


1. What did the two women discuss? Were they related to each other?

 Ans:- The two women discussed about the town life and the village life. They were sisters.


2. When the devil heard Pakhom’s musing, what did he decide?

Ans:- When the devil heard Pakhom’s musing, he decided to give him enough land and get him into his power.


3. Who were the Bashkirs? How did Pakhom make friends with them?

Ans:- The Bashkirs were very simple people. They lived in tents. Pakhom made friends with them by giving them a lot of gifts.


4. What is the moral of the story?

Ans:- Man’s needs on the earth are very few. Yet he keeps running after them. He is never satisfied till his end.